четвер, 20 квітня 2017 р.

Алея айсбергів Ферріленда

Сотня дрейфуючих айсбергів ненадовго прикрасила собою узбережжя Ньюфаундленду (Канада).

Щорічно навесні уздовж узбережжя канадської провінції Ньюфаундленд і Лабрадор пропливають айсберги. Десятки крижаних брил дрейфують з арктичних вод, періодично застрягаючи на мілководді біля міста Ферріленд.



Маленьке містечко на канадському острові Ньюфаундленд раптом перетворилося на туристичну визначну пам'ятку і все завдяки красивому - одному з перших в цьому сезоні - айсбергу.
Територія біля узбережжя провінції Ньюфаундленд і Лабрадор відома в народі під назвою алеї айсбергів через величезну кількость крижаних брил, які щовесни дрейфують з Арктики.

У цьому році їх особливо багато - по «алеї айсбергів» вже пройшло близько 600 крижаних брил, хоча за весь минулий сезон пройшло 687 (сезон триває до кінця вересня).
Зокрема, у рибальського села Ферріленд з'явився гігантський айсберг - і кілька брил поменше.
Часто ці айсберги затиснуті морським льодом, це зазвичай триває до кінця весни, або початку літа, але, схоже, що цей айсберг сів на грунт і може залишитися на одному місці.


Цей досить великий айсберг "оселився" недалеко від узбережжя, надаючи чудову можливість для фотографування.
Велика частина айсбергів зазвичай прихована під водою, тому, коли вони наближаються до берега, айсберги часто сідають на мілину.
Такий гарний айсберг неподалік від берега - хороша новина для туристів.
"Алея айсбергів" вже почала високий сезон. Повідомляється про сотні дрейфуючих айсбергів в Атлантичному океані - набагато більше, ніж зазвичай для цієї пори року.








Немає коментарів:

Дописати коментар