неділю, 22 квітня 2018 р.

У Дніпропетровській області почала працювати перша міні-гідроелектростанція

У Васильківці Дніпропетровської області здали в експлуатацію міні ГЕС. Це перший подібний об'єкт, який почав працювати в регіоні.
Гідроелектростанцію побудували на місці старої колгоспної ГЕС, яка була покинутій близько 60 років і весь цей час поступово руйнувалася.Будівля ГЕС повністю реконструювали, побудували повітряну лінію, встановили гідротурбіну, генератор і трансформатор. Система забезпечена надійним ступенем захисту. При найменших збоях спрацьовує звукова сигналізація і відбувається автоматичне відключення гідротурбін.

Міні ГЕС буде обслуговувати близько 17 тисяч жителів Васильківської об'єднаної територіальної громади. Генерувати вона буде 120 кВт на годину. Це означає, що у місцевих жителів відтепер буде безперебійне електропостачання, нові робочі місця, а також додаткові надходження в бюджет. Будівництво гідроелектростанції - перший успішний проект громади. Його реалізували виключно за рахунок українського інвестора за підтримки ДнепрОГА. Це приклад того, що, завдяки децентралізації, у громад з'явилося більше повноважень. Тепер вони можуть самостійно залучати інвесторів для розвитку інфраструктури.


ГЕС буде генерувати 120 кВт на годину. Станцию оснастили оборудованием украинского производства. ГЕС забезпечить безперебійним електрикою близько 17 тисяч осіб. Раніше на її місці була покинута станція, яка занепадала близько 60 років.




Немає коментарів:

Дописати коментар